top of page

בקרוב

תכנית ההבראה לחבל עזה

המטרה

בארגון "ערבים עם ישראל" אנו מקדמים את "תכנית ההבראה לחבל עזה" התואמת את הצהרות בכירים בממשלה הישראלית, כולל ראה"מ בנימין נתניהו. התכנית בנויה על בסיס ההנחה כי עזה הולכת לקראת חלוקה אל 5 רשויות מקומיות, עם שליטה ישראלית ביטחונית.

מטרת התכנית להתוות דרך להצלחת ממשלת ישראל בשיקום רצועת עזה הכוללת: ניסוי וטעיה לגבי שיטת הממשל האופטימאלית, חינוך ודה רדיקליזציה ברצועת עזה, שמירה על האינטרסים הביטחוניים הישראליים ושיקום כלכלי של רצועת עזה.

צורות שלטון

ביהודה ושומרון הוכח כי שלטון פלסטיני ריכוזי (הרשות הפלסטינית) הינו מתכון להסתה כנגד מדינת ישראל, כמו גם שחיתות שלטונית ותפיסה בשטח כי ישראל כפתה על הפלסטינים שלטון מושחת ומדכא.

ברצועת עזה ראינו לאחר היפרדות חד צדדית כי אם יותן לפלסטינים להתנהל בעצמאיות, ישנה סכנה גדולה שישראל תצטרך להתמודד עם ארגוני טרור רצחניים הולכים וגדלים.

אנו קוראים לבחינת מודלים חלופיים, מודל שונה בין הרשויות המקומיות שיוקמו ברצועה, ובראשם:

1. שלטון חמולתי מקומי

2. שלטון חיצוני- שיקומי, בסגנון תכניות הבראה של רשויות מקומיות ערביות בישראל

בכל צורת שלטון ברור כיום כי ישראל לא תוכל לוותר על נוכחות ופיקוח צמוד להשגת האינטרסים הביטחוניים והחינוכיים שלה. התוצאות ייבחנו באופן השוואתי לאחר זמן מה, כך שמדינת ישראל לא תהיה כבולה לצורת שלטון חזקה אחת שתכופף את האינטרסים הישראליים, אלא תוכל לשנות צורת שלטון אחת באחרת על בסיס התוצאות בשטח.

bundestag-732071.jpg

חינוך ודה רדיקליזציה

המסקנה המקובלת על הממשל והעם בישראל היא כי אין מנוס מאשר טיפול בבעיות ההקצנה הלאומנית והדתית ברצועת עזה. על מדינת ישראל לבצע חינוך לשלום וסובלנות כמו גם דה רדיקליזציה לאומנית ודתית. זאת הייתה התלונה המרכזית כנגד הרשות הפלסטינית במשך עשורים, לצד מימון משכורות למחבלים. החמאס הוביל הקצנה דתית ברצועת עזה כולל בתפיסות המלחמתיות כנגד ישראל ואוכלוסיות שאינן מוסלמיות.

"תכנית ההבראה לחבל עזה" עוסקת רבות בחינוך ברצועת עזה, מתוך הבנה שדברים אלה מצריכים עיון מדוקדק וכניסה לפרטים. התכנית עוסקת בגיבוש תכניות לימודים בבתי הספר, בגרות/ תווג'יהי, אירועי תרבות, השכלה גבוהה, אספקטים חינוכיים של דה רדיקליזציה במערכות אחרות כגון בבתי הדין השרעיים ברצועה ועוד.

לכל תחום מתגבשת בימים אלה קבוצה אשר תעסוק בהרחבה בתחום זה.

שמירה על האינטרסים הביטחוניים הישראליים

ישראלים רבים מעוניינים בשמירה על האינטרסים הביטחוניים של ישראל על מנת שלא נחזור לאירועי הטרור בעבר. עם השנים חלחלה ההבנה בציבוריות הישראלית כי הנסיגה בהסכמי אוסלו הביאה לפצצות מרגמה וירי נק"ל על יישובי גוש קטיף. ההתנתקות רק הגבירה את פצצות המרגמה והסלימה לכדי טילים קצרים וארוכי טווח תוך הכנסת רוב אוכלוסיית ישראל לטווח הירי של החמאס.

ישראל חששה עד כה מכניסה ופירוק התשתיות הצבאיות, עקב המחיר הכבד שהיה צפוי לחיילי צה"ל. היות וכיבוש מחדש של רצועת עזה כבר נעשה, המסקנה המתבקשת היא שמירה על האינטרסים הביטחוניים של ישראל ברמה קפדנית ביותר. אי קבלה של "טפטוף" טרור: לא טילים, לא מרגמות, לא ירי נק"ל ואף לא התחמשות מחדש. על כוחות הביטחון להגיע לכל נשק ברצועה ולהביא לפירוזה המלא, ולשמור על מצב זה.

קידום כלכלת הרצועה

ה-7.10 הוכיח כי גם הגדלה מתמדת של אישורי כניסה של פלסטינים מרצועת עזה לעבודה בישראל והכנסת כספים לרצועה לא ימנעו טרור ומלחמה. עם זאת, כאשר ארגוני טרור באים אל אוכלוסייה ענייה ורעבה ללחם ומציעים להם כספים תמורת פעילות טרור- הדבר מהווה קרקע פוריה לצמיחת הטרור. כלכלה משגשת, מאידך, מהווה קרקע טובה יותר לחיים שלווים ושאיפות אישיות אחרות מאשר "מות קדושים".

לכל רשות מקומית צריכים להיות יועצים והנחייה ישראלית לקידום כלכלת האזור. ישראל צריכה לעודד השקעות, ישראליות ובינלאומיות, באנשי רצועת עזה. פחות תרומות, יותר פרנסה וכוח עבודה.

city-1033532.jpg
Join Plan for Gaza

הצטרף אלינו

התנדב/ קח חלק בעיצוב התכנית/ תרום/ עקוב

תודה על פנייתך, נהיה בקשר

  • Facebook

זכויות יוצרים של תמונות:
תמונה 1: הריסות ברצועת עזה
Palestinian News & Information Agency (Wafa) in contract with APAimages, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons
בניינים ברצועת עזה:
https://www.flickr.com/people/45644610@N03, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons 
מחסום בג'באליה:
יעקב, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

bottom of page